06 - 1085 8337 info@urbanflowers.nl
Verkeerstoren Schiphol; Weer Thuis, Vakantie Voorbij

Weer thuis

Weer thuis. De vakantie voorbij.

Weer thuis. De vakantie voorbij.

Ja, weer thuis, helaas. Het vrije blije leven van de vakantie maakt voorlopig weer plaats voor school en werkplek. Niet dat je je daar ook niet vrij en blij kunt voelen, gelukkig wel! Maar elke dag lekker buiten zijn is natuurlijk wel het fijnst.

In de natuur

Dus als je nou niet meer buiten in de natuur kunt zijn, haal dan wat van de natuur naar je werkplek of je school! Ook al op BSO’s is er aandacht voor natuur en duurzaamheid, zo lees ik. Met biologische maaltijden, plastic-vrij speelgoed en zelfs yoga-lessen… Logisch, jong geleerd, oud gedaan. En van de nieuwe generatie moet de aarde het hebben. Hopelijk zullen de volwassenen van nu die zo goed mogelijk voor hen achterlaten… En hen opvoeden met de logica van bio-logica.

Weer thuis. De vakantie voorbij; behang Pluizenbollen; kinderdagverblijf; interieur; ontspanning

Behang Pluizenbollen op een kinderdagverblijf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Buiten’ werken

Als je de BSO al ver achter je hebt gelaten is er ook een geweldig leuk initiatief gekomen voor een ‘buiten-binnen’ werkplek. Namelijk de KantoorKaravaan. Misschien moet je nu even wachten tot volgend voorjaar, als het weer wat warmer wordt. Maar dan weet je nu vast waar je het kunt vinden en reserveren. Ik krijg er al zin in!

kantoorkaravaan, werken in de natuur, natuur in huis halen, nature wallpaper

kantoorkaravaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beetje natuur, grote invloed

‘Natuur werkt als een vluchtheuvel voor de geest’. Mooie uitspraak,toch? En het blijkt nog waar te zijn ook. Een beetje natuur heeft al veel invloed. Op de lijst van dichtstbevolkte landen staat Nederland op nr. 27, met 408 mensen op een km2 (gemeten in 2015). Best een hoge positie als de lijst uit 237 landen bestaat. We betalen een prijs voor de verstedelijking met het inboeten van onze vitaliteit. Onze hersenen ontwikkelen zich anders in de stad dan ‘op het platteland’. Bij dieren is dat ook zo trouwens. Een stadse merel zingt bijvoorbeeld hoger dan een merel uit het bos! Dat komt door de vele achtergrondgeluiden.

Natuur in de stad

Natuur in de stad helpt ons gezonder te blijven. Onderzoek van de universiteit van Glasgow toonde aan dat een groenere omgeving overeenkomt met een langere levensduur. Hoe groter een groenzone, hoe groter het effect. Daar is steeds meer bewustzijn over, zoals uit dit initiatief blijkt: het Antwerpse Stadslab2050 is een recent opgestart stedelijk laboratorium dat de omslag naar de duurzame stad wil helpen verwezenlijken.

natuur in de stad; groene muren,bloemenbehang, nature wallpaper

natuur in de stad, door het Antwerps Stadslab2050

 

 

X