06 - 1085 8337 info@urbanflowers.nl
Urban Flowers Behang Met Natuurprint Eucalyptus

Natuurprints: Hoe breng je meer natuur in huis dan met alleen een plantje?

Gelukkig kun je de natuur ook in huis halen met afbeeldingen van bloemen en bladeren. Met natuurprints op behang bijvoorbeeld.

Als je in de Randstad, waar ik woon, af en toe een rondje loopt, en in een restaurant komt of in een café, of in winkels, dan vallen twee dingen vaak op (mij in elk geval). 1. Tenminste één muur is ontdaan van het keurige gladde stukwerk en is teruggebracht tot een ruwe bakstenen of betonnen muur. 2. Er is veel groen. Zowel levend groen als natuurprints op behang.

De oude bakstenen muren zie ik als een behoefte aan authenticiteit. Ik ben benieuwd wie dat met mij eens is. We gaan voor puur en echt in plaats van voor opsmuk. Dat idee. Het worden een soort ‘oermuren’. De rode tinten van de stenen en de grijstonen van het beton passen prachtig bij de andere trend: planten en bomen, kortom: natuur. Niet hier en daar een bescheiden plantje, nee, groots en meeslepend zijn ze! De natuur wordt massaal in huis gehaald.

En dat is nou net het uitgangspunt van Urban Flowers, die natuur in huis halen.

Nu is het voor thuis meestal niet mogelijk om een boom in de kamer te hebben of om er een Hortus Botanicus van te maken, maar afbeeldingen van natuur hebben een zelfde effect op ons als ‘the real stuff’. Een effect waar we kennelijk veel behoefte aan hebben: ontspanning.

Een rondje googelen op zoek naar natuur in interieurs levert een zelfde beeld op. En heel wat informatie, inspiratie en mooie voorbeelden! Op de website van ROOMED kwam ik o.a. onderstaande foto tegen van de Hortus Botanicus. Op Home Deco de mooie borden met natuurprints van &k.

natuurprints op behang

interieur met een echte boom in de Hortus Botanicus

natuurprints op borden

natuurprints op borden van Klevering

De foto’s ‘voor- en na’ met een nieuw ontwerp van Urban Flowers, Eucalyptus, laten zien hoe rustgevend en aangenaam de sfeer kan worden. Alsof je de geur van de Eucalyptus kunt opsnuiven…

Bron: Japanese Trash

Urban Flowers behang met natuurprint Eucalyptus

metamorfose: voor…                                                                                                              en na….

X