06 - 1085 8337 info@urbanflowers.nl
Schermafbeelding 2017 03 07 Om 11.30.48

Interieurtrend: het bloemenbehang is terug

Behang is een enorme interieurtrend die nog steeds toe lijkt te nemen. Vorige week was ik uitgenodigd door de Grandeco groep in Belgie. Het is een grote behangfabrikant die naast de traditioneel gemaakte wandbekleding nu ook op digitale wijze behang gaat maken. Daar zochten ze ontwerpers voor, vandaar.

De behangwereld is in beweging! En het aanbod van digitaal gemaakt behang wordt steeds groter. Ik vind het heerlijk om daaraan mee te werken, vooral door de huidige interieurtrend.

Toen ik in 2009 een artikel las van Lidewi j Edelkort, over haar voorspelling dat de natuur terug zou komen in onze huizen, kreeg ik het idee om daar wat mee te gaan doen. Zo ontstond Urban Flowers. En wat heeft ze gelijk gekregen: bloemen en bladeren in allerlei vorm zijn terug van weggeweest. Natuurtrends zijn in. Bloemenbehang is van alle tijden maar komt steeds in nieuwe verschijningsvormen. Niet alleen komt groen terug in de vorm van natuurpatronen op behang, ook echte groene muren zien we volop. Een lust voor het oog! En daarmee ook voor ons hart 🙂

En daar komt nog bij dat uit onderzoeken blijkt dat het ons mensen zo goed doet om die natuurlijke vormen om ons heen te hebben. Niet voor niets wordt iets een trend. Trends ontstaan door meer of minder bewuste behoeften, door reacties op het dagelijks leven. Onze westerse wereld kenmerkt zich door veel hectiek; veel mensen bij elkaar, allemaal druk met werk en sociale bezigheden. Wat een mobiliteit en interactie! Daar mag inderdaad wel een flinke portie ‘groen‘ tegenover staan om ons een beetje ontspannen te houden.

Photoshop-voorbeeld van behangontwerp Jungle (foto van Pinterest) Voorbeelden van groen in mode en interieur

Interieurtrend:Urban Flowers 'Jungle'

metamorfose: voor… en na….

Designsponge

CBStyling – Christel Benning

X