06 - 1085 8337 info@urbanflowers.nl
Groen Is Het Nieuwe Zwart

Groen is het nieuwe zwart. Al jaren!

Groen is het nieuwe zwart

Deze tekst kwam ik tegen in de etalage van een winkel in Den Burgh, Texel, waar ik een weekje heb doorgebracht bij familie. Even uitwaaien! Dat lukt altijd erg goed op Texel. Maar mijn interesse in interieurs en ‘groen’ neem ik wel altijd mee. Dus aan deze tekst kon ik niet zomaar voorbij: Groen is het nieuwe zwart.

Wat betekent dat precies?

Toen ik weer thuis was, googelde ik op deze kreet. En ik vond meteen een website met deze titel, afgekort: www.gihnz.nl. Zwart is al jaren een ‘kleur’ die hip en happening is. Vooral creatieven dragen graag zwart. Geen nieuws. Groen daarentegen werd altijd geassocieerd met geitenwollen sokken, natuurvorsers en andere suffige imago’s. Maar dat is verledentijd! Al in 2008 schreef de Engelse modejournaliste Tamrin Blanchard een boek met ook deze titel: hét modeaccessoire voor iedere fashionista die zich druk maakt over het opwarmen van de aarde en over mode. Nu, bijna 10 jaar later deze kreet in een etalage! Nog steeds actueel dus? Ja, want het betekent dat we nog steeds keihard moeten werken aan een verandering in ons gedrag: van vervuilend naar verantwoord leven. En het betekent dat we ons graag omringen met natuur. Ook in de stad.

Nog een etalage

Ik heb wat afgereisd, want ik kwam dit voorjaar nog helemaal in Breda 😉 En ook daar trof ik groen in een etalage. Het ging om een styling van Marianne van Tilborg, www.stylingbusiness.nl. Mooi toch, van noord naar zuid in Nederland: iedereen heeft het wel over groen. Je met ‘groen’ profileren geeft in elk geval een goed imago. Hopelijk blijft het daar niet bij…

Groen is het nieuwe zwart!

De styling van Marianne van Tilborg

Op Texel stonden de velden en dijken overigens vol met klaprozen,kamille, wikke, zuring, enz. Samen met de vogelbroedplaatsen en het mooie weer was het er VURRUKKULLUK! Dat soort landschappen zijn erg inspirerend en ik heb al eens een ontwerp gemaakt, genaamd Poppies, dat geïnspireerd is op bermen en veldbloemen. Ik vond het mooi passen bij deze zwart-wit geblokte vloer.

X