06 - 1085 8337 info@urbanflowers.nl
Willow And Prune Van Urban Flowers

Duurzamer behang

Duurzamer behangpapier

Dat behangpapier duurzamer wordt, is minstens zo belangrijk als een mooie afbeelding van ‘iets natuurlijks’ daarop. En gelukkig wordt er ook in de behang-branche gelet op het milieu. Zowel het materiaal waarop geprint wordt als de inkten waarmee geprint wordt zijn meer of minder milieubelastend. Print- en drukwerk is weliswaar per definitie belastend voor het milieu, net als het fabriceren van huizen en al wat daar in is…  Maar ja, we wonen nu eenmaal niet in de open lucht.  Dat er ook door behangproducenten en print-bedrijven gezocht wordt naar duurzamer behangpapier produceren is verheugend.

Acrylbehang

Waarschijnlijk weet je wel dat er verschillende soorten behang zijn, maar welke kies je nou bij voorkeur als je het zo milieuvriendelijk mogelijk wilt. Het klassieke behang bestaat uit papier, al dan niet bedrukt met een print. Niet persé het meest belastend, maar wel kwetsbaarder dan het nieuwe behang, het zgn. vliesbehang: een onderlaag van een stevig papieren vlies met een toplaag. Vaak is die toplaag van PVC met daarin weekmakers; dat is foute boel. Maar nu is er ook vliesbehang met een acryl toplaag.

Voordelen

De toplaag van dit materiaal is een watergedragen acrylaatverf, hier komt geen schadelijk PVC aan te pas! En het heeft behalve dit voordeel ook nog andere fijne eigenschappen. Zoals bijvoorbeeld dat het sterker is dan het klassieke behangpapier, het kan gemakkelijk afgenomen worden met een vochtige doek en het heeft een betere krasbestendigheid. Het rekt niet uit en krimpt ook niet. Het is erg makkelijk op de muur aan te brengen en bovendien na verloop van tijd ook weer makkelijk te verwijderen, mocht je van verandering houden…

Mooi en groen

Last but not least: het heeft een mooie oppervlakte-textuur. Mooie kwaliteit die ook milieuvriendelijk is, dat is waar we blij van worden. Dus wat voor kleur je behang ook heeft, met dit acryl is het altijd groen!

In de foto boven: kast A’dammer van Pastoe; stoel van Eames, tafel van Isamu Noguchi voor Vitra

Ontwerp Willow and Prune van Urban Flowers

Ontwerp Willow and Prune van Urban Flowers

 

X