06 - 1085 8337 info@urbanflowers.nl
Bloemenbehang Op Kantoor

Bloemenbehang op kantoor

Bloemenbehang op kantoor

Bij Bloemenbehang denk je waarschijnlijk niet meteen aan een kantoor of andere werkplek. Toch is het een heel goed idee om dat wel te doen. Ik schreef al eerder over het wetenschappelijk onderzoek naar het effect van ‘groen’ in onze omgeving. Niet alleen in Nederland wordt daar onderzoek naar gedaan maar uiteraard ook daarbuiten. Zo kwam ik een artikel tegen van de universiteit van Exeter over dit onderwerp:

Voor het hele artikel hier de link: http://bit.ly/1F8GRgf

Maar kort gezegd gaat het erover dat er een onderzoek is uitgevoerd door de universiteit van Exeter, samen met Indoor Garden Design, onder 350 deelnemers. Er werden 90 experimenten gedaan en de resultaten lieten zien dat, wanneer mensen hun werkplek zelf kunnen inrichten en aanvullen met planten, zij zich in 47% van de gevallen beter voelden dan wanneer ze die mogelijkheid niet hadden. Hun creatieve inbreng steeg met 45% en hun productiviteit met 38%. Dat zijn toch substantiële percentages!

Behalve natuurlijk groen werkt het ook om afbeeldingen van natuur om ons heen te hebben.

Het gaat om de structuren die in de natuur voorkomen die een effect hebben op onze hersenen en ontspanning teweeg brengen. Niet alleen ontspanning, maar dus ook productiviteit en creativiteit. Een omgeving met groen nodigt bovendien meer uit tot een praatje maken met collega’s, het maakt mensen meer open en op hun gemak. Dit zijn niet totaal nieuwe inzichten; de invloed van groen, van bloemen, van natuurlijke structuren is al een aantal jaren voorwerp van interesse en onderzoek. Kortom: ook bloemenbehang op kantoor doet goed.

Ik zou zeggen: probeer het uit! Neem de proef op de som! Koop een plant! Of, als het een probleem is ze in leven te houden: dan toch maar een bloemenbehang op kantoor…

Als voorbeeld laat ik een paar foto’s zien van kantoorruimtes met bloemen van Urban Flowers.

Het meubilair is van Vitra.

bloemenbehang op kantoor

Panelen met bloemenbehang, niet alleen geluiddempend maar ook sfeerverhogend!

 

Ontwerp Cheerup! van Urban Flowers. Meubelen van Vitra.

Ontwerp Cheerup! van Urban Flowers. Meubelen van Vitra.

X