06 - 1085 8337 info@urbanflowers.nl
Urban Flowers Wallflower 5

Bloemen behang op maat gemaakt

Bloemen behang op maat gemaakt

Nog steeds een trend: bloemen behang. En als bloemen behang ook nog op maat gemaakt kan worden, en daarmee persoonlijk gemaakt wordt, is het helemaal een trend. Trends komen en gaan, zo is het, maar bloemen in interieur en mode lijken voorlopig te blijven. Bloem patronen zijn eigenlijk nooit helemaal verdwenen uit interieurs en mode. Ze komen in steeds andere vormen terug. Zo was er vroeger het bloemetjes behang, waarmee bijvoorbeeld in Frankrijk niet alleen de muren maar ook de plafonds en deuren werden beplakt! In Engeland zijn  de bloem patronen vaak geschilderd in een klassieke stijl. Bloemen zijn heel decoratief en worden als zodanig gewaardeerd. Maar behalve het decoratieve effect zijn ze ook belangrijk voor ontspanning en een gevoel van welbehagen. Het mogen echte bloemen zijn in een vaas, of een mooie plant, of een print van bloemen op de wand: het is bewezen ontspannend en stress verlagend.

bloemen behang, Urban Flowers Jungle, groen behang, natuur in huis, groene planten, fotobehang, projectbehang

Urban Flowers wallpaper Jungle. Meer over groen in huis vind je hier.

Duurzamer wandbekleding

En ook duurzaamheid is een trend die voorlopig zal blijven. Dat is niet zomaar, dat is keihard nodig. De ontwikkelingen in geprinte wandbekleding zijn hierin meegegaan. Het behang van Urban Flowers wordt geprint door een Nederlands bedrijf dat nu in plaats van PVC, met weekmakers, meer en meer acryl gebruikt, wat een stuk minder belastend is voor het milieu. Trends kunnen oppervlakkige verschijnselen lijken, maar dat is niet altijd het geval. En zeker niet de duurzaamheidstrend: het kan ook een verhoogd bewustzijn blijken van iets dat de samenleving nodig heeft en dat ‘opgepikt’ wordt, noem het een vibe.

bloemen behang, Calla's, wandbekleding, wandbekleding met bloemen, bloemen-behang op maat,

Urban Flowers wallpaper ‘Calla’ in het restaurant van een Calla-kwekerij. Meer over groene trends op de werkvloer vind je hier.

Vibes

Mooi: het woord vibes staat al in de Dikke Van Dale. Het is de afkorting van vibrations en betekent ‘uitstralende gevoelens’. De vibes van vandaag betreffen onder andere de noodzaak onze aarde te redden van ecologische rampen, en het verlagen van stress in onze hectische samenleving. Als iedereen zich daarvan bewust is, maken we kans dat die doelen gehaald worden. De één kan daarin veel bijdragen, de ander maar een klein beetje. Maar heel veel kleine beetjes helpen!

bloemen behang, borginstelling, projectinrichting, natuur in huis, wallpaper with flowers

Urban Flowers wallpaper Poppies. Meer over natuur in zorginstellingen vind je hier.

Nogmaals: bloemen behang op maat gemaakt

Wat heeft bloemen behang op maat gemaakt hiermee te maken? Het valt in de categorie ‘alle kleine beetjes helpen’. Maar ik vind het een belangrijk en leuk aspect van mijn bedrijf om te benadrukken. Alle ontwerpen voor mijn wandbekleding zijn gebaseerd op bloemen en natuurlijke vormen. Uit verschillende wetenschappelijke studies is gebleken dat bloemen en andere natuurlijke vormen onze geest ontspannen. Dus voor een stad is het belangrijk groene zones te hebben, voor een huis is het belangrijk planten en natuurafbeeldingen te hebben, en voor bedrijven is het belangrijk dit in de werkomgeving te integreren om stress te reduceren. Denk aan ziekenhuizen en andere zorginstellingen, maar ook scholen en kantoren: het gebouw knapt er van op, maar de mensen die er werken zeker ook!

X