06 - 1085 8337 info@urbanflowers.nl
Urban Flowers

Al acht jaar Urban Flowers!

Al acht jaar Urban Flowers! Mijn ontwerpbureau voor digitale, op de natuur geinspireerde wandbekleding. Hoogste tijd voor een opfrisbeurt met een nieuw logo, een nieuwe website en een nieuws-en blogpagina.

Je vind er een aantal bekende ontwerpen van het eerste uur, de Wallflowers, onder de categorie ‘Classics’.
Daarnaast zijn er nieuwe ontwerpen die ik je graag laat zien in de collectie, onder de categoriën: Black & White, Kids, Specials, Posters en Romance.

Behalve over mijn eigen bedrijf Urban Flowers, vind ik het leuk om te schrijven over het voordeel van natuur en natuurlijke vormen om ons heen.
Zelf woon ik in de randstad. Veel steen, een behoorlijk verstedelijkt gebied! Gelukkig ook met een prachtig natuurgebied, de Kennemerduinen, onder ‘fietsbereik’.
Maar daar kom ik niet dagelijks. De werkelijkheid is dat ik veel achter mijn computer zit, midden in de stad. Met veel cultuur, heerlijk, dat zeker. Maar die natuur, zo ontspannend, zo nodig…

Nu kan ik er dus op uit gaan en met niet al te veel moeite in het groen terechtkomen. Maar er zijn talloze mensen voor wie dat minder makkelijk is. Ja, die kwetsbare groepen: ouderen, gehandicapten, zieken… Juist die hebben behoefte aan minder stress! En dat is dus zo fijn van een groene omgeving… die overigens best rood of geel of roze mag zijn als het om bloemen gaat… het brengt ontspanning. Het is mooi als het levend groen is, al is het maar een bos bloemen op tafel, maar het kan ook anders. Met bloemen of bloempatronen op de muur. Niet in de vorm van een bloemetjesbehang met herhalend patroon, maar levensgroot of groter. Een uitvergroting van bloemen aan de wand. Zodat je haast een Alice-in-Wonderland gevoel krijgt, zonder de Mad Hatter…

Het effect

Ik heb het een en ander gelezen over het effect van groen in een stedelijke omgeving. Tjonge, daar is al heel wat over onderzocht. Zo heb ik onlangs een fotografische bijdrage geleverd aan een special over werkgeluk. Bij een interview met Jolanda Maas, senior onderzoeker klinische psychologie aan de Vrije Universiteit. Zij concludeert dat een groene werkomgeving de productiviteit met 15 tot 19% kan verhogen.
Maar komen de resultaten van die onderzoeken wel voldoende onder de aandacht van mensen die een omgeving inrichten, vroeg ik mij af. Ja, er is een duidelijke tendens in de interieurwereld naar groen en natuurlijke vormen, gelukkig. Maar ik ga er gewoon nog een schepje bovenop doen…

X